Totul despre navigatie

Arta navigației a cunoscut progrese deosebite de acum aproximativ  3 000 de ani când navigatorii fenicieni au lăsat în urmă porturile lor natale, de pe ţărmul estic al Mării Mediterane, şi au pornit ca să facă negoţ în Europa şi în nordul Africii. Sau de când Cristofor Columb a  descoperit America. Chiar dacă în prezent poți descoperi poziția exactă a unui obiect, pe mare sau pe uscat, prin apăsarea a doar câteva butoane, navigația nu este lipsită de provocări, însă e un ideal ce merită atins.

 

 Noțiuni de navigație

 I.M.O. (Organizaţia InternaţionalăMaritimă) este o organizaţie afiliatăla O.N.U. care a emis reguli internaţionale universal valabile pentru toate statele lumii în domeniul transportului pe apă.

 O parte din aceste reguli se referă si la Noțiunile de Navigație pe care trebuie să le dețină și să le stăpânească posesorii și conducătorii de ambarcațiuni.

 Venim în ajutorul dumneavoastră, punându-vă la dispoziție, în această secțiune dedicată special  noțiunilor fundamentale pentru obținerea certificatului de conducător de ambarcațiune de agrement cu motor sau cu vele.

Vă prezentăm aici doar o mică parte din cuprinsul disciplinei de studiu “marinărie” ținând seama de scopul urmărit: familiarizarea cursantului cu termenii marinărești, cunoașterea părților componente ale unei mici ambarcațiuni, a obiectelor aflate la bordul acesteia, în scopul folosirii ambarcațiunii pentru agrement nautic, fără a periclita siguranța proprie sau pe cea a navelor ori persoanelor din jur.

 Marinăria, asa cum este definită și în Dicționarul de Marină, reprezintă arta marinarului, cuprinzând matelotajul și manevra navelor.

 Ambarcațiune de agrement – orice ambarcațiune cu motor și/sau cu vele, indiferent de tip și modul de propulsie al cărui corp are o lungime de cel mult 24 m și care este utilizată exclusiv pentru agrement.

 Activitate de agrement – activitatea de transport naval efectuată în interes propriu de către persoane fizice în scopuri de agrement.

 COLREG – Regulamentul internațional de prevenire a coliziunilor pe mare.

 RND – Regulamentul de Navigație pe Dunăre.

Partea A, Partea BPartea C si Partea D