Romania Cup 2016

 

Black Sea Sailing – Asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni din România, Yacht Club Regal Român – cel mai vechi club român de yachting şi Life Harbour Marina Resort, organizează în parteneriat, cea mai mare competiţie de sailing din anul 2016 – ROMANIA CUP.

 

 Scurt istoric

 Ideea unei competiţii de anvergură în lumea yachtingului românesc a apărut după ce sailingul offshore a intrat într-o sferă cu vizibilitate scăzută atât din cauza sumelor mici investite în acest domeniu, dar şi din cauza organizării separate de regate de entităţi diferite. Astfel, în toamna anului 2012 trei dintre cei mai importanţi organizatori ai competiţiilor de sailing din România au luat hotărârea de a organiza împreună Romania Cup.

 Cine sunt cei care au pus bazele Romania Cup

 Black Sea Sailing este asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni din România. Asociaţia are ca scop sprijinirea şi îmbunătăţirea navigaţiei sportive şi de agrement în România. În acest sens, Black Sea Sailing a preluat iniţiativa şi, în vara anului 2012, a organizat primul eveniment format din mai multe etape pe parcursul unui singur sezon competiţional – Trofeului Black Sea Sailing.

 Yacht Club Regal Roman (YCRR) este cel mai vechi club de yachting din România, înfiinţat în anul 1924. Maiestatea Sa Regele Mihai I de România este Comodor al clubului.

 LifeHarbour Limanu este una din marinele private din România. LifeHarbour Limanu oferă o gamă completă de servicii în domeniul nautic şi turism.Istoria continua

În acest an, Romania Cup este formată din Regatta Internaționala Poseidon – Dobrogea Cup,  9 -12 iunie, organizată de Black Sea Competition, Black Sea Sailing, Clubul Nautic Român și Morski Klub Balchik, Regatta Regina Maria, 24 – 26 iunie, organizată de Yacht Club Regal Român, LifeHarbour Regatta, 22 - 24 iulie, organizată de Yacht Club Regal Român si LifeHarbour, Regatta Bricul Mircea, 12 – 14 august, organizată de Yacht Club Regal Român și Regatta Callatis, 26 – 28 august, organizată de Black Sea Competition și Black Sea Sailing Association.