Trofeul Black Sea Sailing

Asociația Black Sea Sailing și-a propus, prin statutul său, să sprijine dezvoltarea sporturilor nautice.

În acest sens, în anul 2012 Asociația a înființat o competiție nautică intitulată “TROFEUL BLACK SEA SAILING”, competiție prin care dezvoltă pasiunea pentru acest sport nobil, prin care atrage noi adepți ai yachting-ului, dezvoltând această disciplină sportivă în România.

Ediţia 2013 a Trofeului Black Sea Sailing la yachting a debutat la începutul lunii iunie 2013 cu Regata Poseidon, care a avut loc în zona Marinei Eforie.
La startul Regatei Poseidon s-au aliniat 25 de ambarcaţiuni cu vele, împărţite în trei clase: Racer, Cruiser și One Design.
Startul Regatei Poseidon s-a dat în Marina Mangalia, în 8 iunie, cu sosire în aceeaşi zi în Marina Eforie, competitorii fiind însoţiţi pe tot parcursul de ambarcaţiunile organizatorilor şi de presă.

Duminică, 9 iunie, s-au desfăşurat probele inshore în zona Marinei Eforie, astfel încât concurenţii și-au completat punctajul necesar în departajarea finală.

Regata Poseidon a făcut parte din calendarul competiţional pe anul 2013 stabilit de către Federaţia Română de Yachting, alăturându-se altor evenimente de gen care s-au desfăşurat în Marea Neagră şi au fost incluse în Trofeul Black Sea Sailing 2013. Ediția din 2013 a trofeului a fost compusă din 3 etape: Regata Posedison (7-9 iunie), Regata “Beneteau Nautic Life” (19-21 iulie) şi Regata “Callatis” (30 august-1 septembrie).

Aceste competiţii, împreună cu alte 2 etape, Regata “Regele Mihai” (21-23 iunie) şi Regata “Ziua Marinei” (15-18 august 2013), au format Campionatul McCann Erickson.